Educació emocional

Educació emocional…

 Les emocions dominen el comportament dels infants y el seu control no és fàcil. l’educació emocional és la capacitat de controlar i reconèixer els sentiments i emocions propis i dels altres.

Treballar la forma d’interactuar amb el món i tindre en compte els sentiments augmentant les habilitats per controlar els impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’entusiasme, la perseverança, etc., que resulten indispensables per a una bona adaptació social.

El sistema emocional permet experimentar emocions com el plaer, disgust, ira, por, etc. Les habilitats per controlar les emocions es poden aprendre faciliten el desenvolupar-se i aproparse a l’èxit i la felicitat. Daniel Goleman distingeix cinc habilitats fonamentals: la capacitat de reconèixer els sentiments propis, d’administrar-los, l’automotivació, el reconeixement de les emocions dels altres i l’empatia o capacitat per reaccionar correctament davant dels sentiments dels altres.

És important la comunicació i expresió d’emocions; però també és important identificar les emocions dels altres i interactuar tenint en compte les seves emocions.

Les habilitats es poden aprendre i estimular, sobretot en l’edat escolar, en aquest sentit, hi ha una clara diferència d’actituds després de l’aprenentatge.

Alguns factors de la inteligència emocional:

 • Saber comunicar i fer-se entendre.
 • Posar-se a la pell dels altres o l’empatia.
 • Tenir iniciativa.
 • Adaptar-se a les circumstàncies.
 • Confiança en un mateix.
 • Tolerància a la frustració.
 • Capacitat per aprendre dels propis errors i per rectificar-los.
 • Flexibilitat i sentit pràctic a l’hora d’encarar les dificultats.

2 respuestas a Educació emocional

 1. Pilar Fáfila dijo:

  Ens ha semblat interessant crear aquest blog per tal que us pogueu comunicar entre les famílies i l’escola. Esperem que amb els vostres comentaris feu crèixer aquest apartat. Ànims!!!

 2. Convidat dijo:

  Molt interessant aquest article sobre l’educació emocional.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *